Ułatwienia dostępu

• Skalowanie treści 100%
  • Czcionka 100%
  • Wysokość linii 100%
  • Odstęp liter 100%
  • HEADER - Nie usuwać!!!

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem

Konkurs literacki Miejskiej Biblioteki Publicznej w Radzyniu Podlaskim: "Codzienni bohaterowie w mojej społeczności"

Wtorek, 03 czerwiec 2025 - czwartek, 31 lipiec 2025

Miejska Biblioteka Publiczna w Radzyniu Podlaskim, ul. Armii Krajowej 5, 21-300, Radzyń Podlaski

Konkursy

Konkurs literacki Miejskiej Biblioteki Publicznej

Miejska Biblioteka Publiczna w Radzyniu Podlaskim zaprasza do udziału w konkursie: "Codzienni bohaterowie w mojej społeczności". Skierowany jest do uczniów szkół podstawowych i średnich oraz do dorosłych mieszkańców miasta i powiatu.

Zgłaszane prace mają być historiami zwykłych - niezwykłych ludzi: nauczyciela z pasją, wspierającego sąsiada, lokalnego przedsiębiorcę, pomocnego seniora. Organizatorzy poszukują opowieści o tych, którzy zmieniają świat małymi krokami, ale z wielkim sercem. Zwycięskie opowiadania zostaną opublikowane w specjalnym wydaniu cyfrowym na stronie internetowej Miejskiej Biblioteki Publicznej. Zorganizowana zostanie również gala z prezentacją zwycięskich prac.
Harmonogram konkursu znajduje się na plakacie.

Pobierz regulamin.
Pobierz kartę uczestnika.

Zadanie "Heroizm codzienności- książka jako inspiracja i dialog" dofinansowano ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego pochodzących z Funduszu Promocji Kultury.

© Urząd Miasta Radzyń Podlaski 2018

Projekt i wykonanie: UM | Przewiń do góry ↑